ΒΟΤΑΝΑ ΓΙΑ ΒΗΧΑ

ΒΟΤΑΝΑ ΓΙΑ ΒΗΧΑΑντιμετώπισε τον βήχα και το κρυολόγημα με όπλα από το φαρμακείο της φύσης. Παθήσεις αναπνευστικού, βήχας, κρυολόγημα, άσθμα μπορείτε να τα καταπολεμήσετε με τα παρακάτω θαυματουργά βότανα


Ευκάλυπτος

Ο ευκάλυπτος αναγνωρίζεται εύκολα από το χαρακτηριστικό του άρωμα. Για φλεγμονές του αναπνευστικού συστήματος, καταπραΰνει το βήχα, ρευστοποιεί τα φλέματα και καταπολεμά το άσθμα. Η μυρωδιά του και μόνο αναζωογονεί και θεραπεύει τον ερεθισμό στο λαιμό και τα προβλήματα του αναπνευστικού. Επιπλέον, τα αντιοξειδωτικά που περιέχει το συγκεκριμένο βότανο, μπορεί να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα και να θεραπεύσουν πολύ πιο γρήγορα το απλό κρυολόγημα.


Μολόχα

Λειτουργεί ως πολύ καλό αποχρεμπτικό και ανακουφίζει από πολλές παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος. Συνίσταται η χρήση της για καταπολέμηση του βήχα ξηρού ή παραγωγικού λόγω αντιβηχικών ιδιοτήτων, αντιμετώπιση της λαρυγγίτιδας και της φαρυγγίτιδας και κατά του άσθματος και του πονόλαιμου. Οι αποχρεμπτικές ιδιότητες της μολόχας την καθιστούν εξαιρετική για αντιμετώπιση της βρογχίτιδας. Η μολόχα συνίσταται για αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του κοινού κρυολογήματος και της καταρροής.


Θυμάρι

Αν νιώθετε συμφόρηση, τότε το θυμάρι είναι το βότανο που θα την εξαφανίσει. Αποτελεσματικό στη βρογχίτιδα και σε περιπτώσεις έντονου βήχα. Το θυμάρι είναι ισχυρό φυσικό αντισηπτικό και έχει αντιβιοτικές και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Το τσάι με θυμάρι μπορεί να βοηθήσει στην απαλοιφή βακτηρίων και ιών, καθιστώντας το ιδανικό για την θεραπεία μολύνσεων στην αναπνευστική οδό αλλά και ασθενειών όπως η πνευμονία.


Γλυκόριζα

Φαρμακευτικό φυτό που δρα ως μαλακτικό των πνευμόνων, αποχρεμπτικό και αντιφλεγμονώδες. Ελαττώνει το βήχα και έχει την ικανότητα να μαλακώνει και να καθαρίζει τις βλεννώδεις μεμβράνες του λαιμού, των πνευμόνων και του στομάχου και βοηθάει στην απομάκρυνση των φλεμάτων από την περιοχή.


Ρίγανη

Η ρίγανη περιέχει ποσότητα από δυο ουσίες που είναι ισχυρά φυσικά αποσυμφορητικά, την καρβακρόλη και το ροσμαρινικό οξύ. Αυτές οι δύο ουσίες είναι επίσης αντιισταμινικές και βοηθάνε την αναπνευστική οδό και τα ρινικά περάσματα να κρατάνε ελεύθερη τη ροή του αέρα.


Φασκόμηλο

Το έντονο άρωμα του φασκόμηλου είναι αυτό που βοηθάει στα προβλήματα των πνευμόνων και στις παθήσεις του αναπνευστικού. Το τσάι φασκόμηλο είναι μάλλον ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για τη θεραπεία του πονόλαιμου και του βήχα, ενώ οι βαθιές εισπνοές από το άρωμα που παράγει το φασκόμηλο βοηθάει πραγματικά στην απομάκρυνση της βλέννας από τους πνεύμονες και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό ενάντια στην ρινίτιδα.


Μέντα

Η Μέντα με το κύριο βιοδραστικό παράγοντα που περιέχει, τη μενθόλη, είναι αποτελεσματική ως αποχρεμπτικό, βλεννολυτικό αντιβηχικό και καταπραϋντικό φάρμακο σε πονόλαιμο. Η μέντα περιέχει μια μακρά λίστα ουσιών που είναι ιδανικά για τους πνεύμονες χάρη σε μια πληθώρα ιδιοτήτων που καθαρίζουν τις μεμβράνες, αποκολλούν τη βλέννα και θεραπεύουν τους ερεθισμούς. Η μενθόλη είναι φανταστικό αποσυμφορητικό και μαζί με τις αντιισταμινικές ιδιότητες της μέντας, φτάνουμε να μιλάμε για ένα πραγματικό φυσικό φάρμακο!


Βήχιο

Οι φαρμακευτικές του ιδιότητες είναι γνωστές από την αρχαιότητα. Ο Διοσκουρίδης μάλιστα το ονόμασε βήχιο λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων του κατά του βήχα. Μέχρι σήμερα χρησιμοποιείται ευρέως από φαρμακευτικές εταιρίες σε αντιβηχικά σκευάσματα αλλά και σε φίλτρα καπνιστών. Οι αποχρεμπτικές, μαλακτικές, αντικαταρροικές του ιδιότητες το καθιστούν ιδανικό για βρογχίτιδες, λαρυγγίτιδα, άσθμα αλλά και για άλλα προβλήματα του αναπνευστικού. Η καταπραϋντική του δράση το καθιστά αποτελεσματικό ενάντια σε παθήσεις του αναπνευστικού, συμπεριλαμβανομένων και των χρόνιων μορφών εμφυσήματος.


Σαλέπι

Το σαλέπι έχει θεραπευτικές ιδιότητες γιατί περιέχει τις φαρμακευτικές ουσίες αραβίνη και τραγακανθίνη και πολύ άμυλο τα οποία, όταν διαλύονται στο νερό, δημιουργούν ένα υγρό πηκτό και κολλώδες, το οποίο θεωρείται κατάλληλο για την ανακούφιση του βήχα και του άσθματος, ενώ τονώνει σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα. Περιέχει πολύτιμα μεταλλικά άλατα όπως φώσφορο και ασβέστιο και βοηθά εξασθενημένους οργανισμούς να ανακάμψουν και να αναρρώσουν γρηγορότερα.

…και μη ξεχνάτε σε κάθε αντιβηχικό σας ρόφημα

… 1 κουταλιά αγνό Μέλι BIOHONEY

ΒΟΤΑΝΑ ΓΙΑ ΒΗΧΑ