ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ

ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑΤα αρωματικά φυτά, σύμφωνα με την φυσικοπαθητικό, κα Ματίνα Χρονοπούλου, μπορούν να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της κακοσμίας του ιδρώτα. Εκτός από την εξουδετέρωση των ισχυρών οσμών, ορισμένα βότανα και αρωματικά φυτά μπορούν να βοηθήσουν και στη μη παθολογική υπερέκκριση ιδρώτα. Η κα Χρονοπούλου αναφέρει μερικά από αυτά:

Μαϊντανός: περιέχει αντιβακτηριακούς παράγοντες και ψευδάργυρο. Ρίξτε τον στη σαλάτα ή πιείτε τον ως ρόφημα. Ψιλοκόψτε τον και ρίξτε τον για 5? σε βραστό νερό.

Δενδρολίβανο: είναι ισχυρό βακτηριοκτόνο που χρησιμοποιείται ακόμη και σε αποσμητικά. Μπορείτε να πίνετε ένα με δυο ροφήματα με ένα κουταλάκι δενδρολίβανο την ημέρα.

Γαϊδουράγκαθο: δυο ροφήματα την ημέρα θεωρείται ότι συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία του λεμφικού συστήματος και του ήπατος. Συνεπώς συντελεί στον «καθαρισμό» του σώματος.

Φασκόμηλο: ένα φλιτζάνι φασκόμηλο την ημέρα μπορεί να περιορίσει την έκκριση του ιδρώτα. Επίσης καταπολεμά τα βακτήρια που είναι υπεύθυνα για την κακοσμία του ιδρώτα. Τριφύλλι (οι κόκκινες ανθοφόρες κορυφές): τα άνθη του τριφυλλιού περιέχουν αντιβακτηριακούς παράγοντες. Μπορείτε να πίνετε ένα ρόφημα με τις ανθοφόρες αποξηραμένες κορυφές την ημέρα.

Κανέλα: θεωρείται ότι βοηθά ώστε το δέρμα να μυρίζει ευχάριστα. Μπορείτε να ρίχνετε κανέλα στα φρούτα σας ή να ετοιμάσετε ένα ρόφημα (ρίχνετε μια πρέζα κανέλα σε βραστό νερό για5’).